Ćerveno-biele srdiečko

08.07.2012 09:36
Ingrediencie
veľký korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 300 g hladkej múky, 60 g kakaa, 9 lyžíc oleja
malý korpus: 5 vajec, 200 g kryštálového cukru, 5 lyžíc oleja, 160 g hladkej múky, 40 g kakaa
plnka: trojitá dávka čokoladového krému
ďalej: banány, jahodový džem, rum, poťahovacia hmota
Postup
veľký korpus: bielka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne pridáme po jednom žĺtku, olej a nakoniec múku. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov.Tak isto pripravíme aj malý korpus.
plnka: čokoladový krém
Vychladený veľký korpus trikrát prerežeme. Vzniknú nám štyri časti. Prvú časť pokvapkáme rumom, natrieme džemom, plnkou , poukladáme narezané banány. Priložíme druhú časť korpusu. Túto pokvapkáme rumom, natrieme džemom, plnkou, poukladáme narezané banány, priložíme tretiu časť. Postup opakujeme a priklopíme vrchnú časť. Krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť.Tak isto pripravíme aj malý korpus.
Po vychladnutí korpusy potiahneme marcipánom. Na veľký korpus položíme malý a ľubovoľne ozdobíme.

© 2012 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si web zdarma!Webnode