kremeš z be-be keksov

08.07.2012 13:02

Suroviny

 1 balíček be-be keksov

 0,9 l mlieko

 2 ks zlatého klasu

 2 PL hladkej múky

 3 ks žľtok

 100-150 g práškový cukor

 200 g, alebo maslo hera

 2 ks šľahačka na šľahanie

 1 ks stužovača šľahačky

 1 ks, na plnku /môže ale nemusí byť/ želatína

  čokoládová poleva

Postup receptu

Na plech si poukladáme polovicu bebe keksov a uvaríme si hustý krém. Vanilkový krém: 0,7l mlieka si zohrejeme, pridáme 0,2l mlieka v ktorom sme si rozhabarkovali 2 Zlaté klasy, 2 PL múky a 3 žĺtky, všetko spolu uvaríme, pridáme cukor. Do krému vmiešame 200g Hery a natrieme na bebe keksy. Na vychladnutý krém natrieme 2 vyšľahané šľahačky / do ktorých sme pridali stužovač a cukor podľa chuti/. Na šľahačku poukladáme bebe keksy a polejeme čokoládovou polevou. Necháme dobre vychladnúť. ***Ak chcete mať krémešík ako z cukrošky a použijete napríklad medové pláty alebo lístkové cesto je dobré dať do krému, aj do šľahačky trocha potravinárskej želatíny. Stači ak v 1dcl vody rozmiešate 2 čajové lyžičky potravinárskej želatíny, ktorú vmiešate do krému, alebo vyšľahanej šľahačky. Dnes som ju nepoužila ale mám to vyskúšané a naozaj je to dobré. Krémeše sú potom krásne, úhľadné ako zo škatuľky, alebo že by z tej cukrošky:-)))))) To či ju použijete nechám na vás...
Nepečený krémeš - obrázok 1

© 2012 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si web stránku zdarma!Webnode